Brengt mensen in beweging in tijden van verandering

oog voor mens én organisatie

Zorgen voor mensen zit in mijn genen.

Dit bepaalt al sinds mijn kindertijd mijn keuzes. Verpleegkundige worden lag dan ook voor de hand; het was zelfs een diepgewortelde wens.

De HBO-V doorliep ik moeiteloos. Op mijn 21ste was ik klaar met school en startte ik als wijkverpleegkundige. Een mooi begin van mijn loopbaan, waar mijn voorliefde voor de ouder wordende mens ontstond. Werken in de wijk maakte me bovendien inventief, leerde me te kijken naar alles wat wél kan en wat de cliënt wil. Zo heb ik geleerd mijn eigen normen en waarden niet te projecteren op de ander.

Organiseren, vooruit­denken, kansen creëren

Organiseren, vooruitdenken, nieuwe kansen zien: ook deze eigenschappen zitten in mijn aard. Hierdoor maakte ik al vrij snel een sprong naar boven. Als manager kreeg ik meer ruimte om zorg te optimaliseren en nieuwe zorgvormen te zoeken. Zo ontwikkelde ik bij de thuiszorg een zorgaanbod dat particuliere zorg en reguliere zorg combineert. Dit doorbreekt het hokjesdenken in de reguliere zorg. Mede door de inzet van persoonlijk betrokken en creatief personeel werd dit een groot succes.

Na een aantal jaar maakte ik de overstap naar de WLZ. Een grote organisatie met langere lijnen. Ik werd uitgedaagd gestructureerder te werken en rekening te houden met verschillende belangen. Medewerkers een stem geven, zonder voorbij te gaan aan de visie van de organisatie, vraagt daarbij om veel inlevingsvermogen, creativiteit en flexibiliteit.

“Ik wil dat cliënten het vertrouwen hebben dat ze goede zorg zullen krijgen. Dat begint met de vraag: hoe gaan we dat organiseren?”

Next stop: zelfstandig manager

In 2015 besloot ik als zelfstandig manager te starten. Een keuze die mij veel nieuw werkplezier heeft gebracht. De afwisseling tussen locatie- en projectmanagement biedt mij voldoende uitdaging, waardoor ik me ook als manager blijf ontwikkelen.

Mijn managementstijl kenmerkt zich door co-creatie. Ik plaats mezelf naast medewerkers in plaats van erboven. Ik geloof in benaderbaar zijn, vertrouwen schenken en betrokken zijn. Dit in combinatie met duidelijk zeggen waar het op staat en koers bepalen, zorgt voor teams die zelfstandig durven en kunnen bewegen. Medewerkers voelen zo de ruimte om hun professionaliteit te verbeteren en te excelleren.

Wat kan ik voor je doen?

Project­management

Betrokken teams, die verantwoordelijkheid durven te nemen.

Interim­management

Hogere teameffectiviteit door betere samenwerking.

Verander­management

Voldoende draagvlak voor veranderingsprocessen.

Project­management

Betrokken teams, die verantwoordelijkheid durven te nemen.

Interim­management

Hogere teameffectiviteit door betere samenwerking.

Verander­management

Voldoende draagvlak voor veranderingsprocessen.

behoefte?

Mag het aantal tevreden cliënten en medewerkers omhoog? Is er een wens voor een succesvolle implementatie van verandering?
 Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!