organiseren van zorg begint bij de mede­werkers

organiseren
van zorg
begint bij de medewerkers

project­management: Wanneer kiezen voor een project­manager?  

De gezondheids­zorg is dynamischer dan ooit. Inzichten en processen verschuiven voortdurend:

gemeenten die een toenemende verantwoordelijkheid krijgen op het gebied van zorgverlening, efficiënt inrichten van processen om ligduurverkorting te realiseren en ondertussen het inrichten van cliënt- of patiëntvriendelijke en gastvrije zorg.

Deze aanpassingen lijken eenvoudig. Maar er spelen vaak veel verschillende belangen mee. De organisatie wil bijvoorbeeld een efficiënte kwaliteitsslag leveren, ondanks de beperkte financiële middelen. Dit vraagt om begrip en een lange adem. Het is daarom raadzaam grote veranderingen te laten begeleiden door een projectmanager of projectleider.

Plannen, organiseren, monitoren

De projectmanager plant, organiseert en monitort de voortgang. En zorgt ervoor dat doelen behaald worden binnen de vastgestelde periode. Maar bovenal zorgt de manager voor betrokkenheid, draagvlak, enthousiasme en het nakomen van de gemaakte afspraken.

wat kun je van mij verwachten?

Mijn aanpak is het creëren van ambassadeurs. Door de innerlijke drijfveren van de medewerkers te herkennen en hun talenten te benutten, zullen zij veel eerder geneigd zijn hun enthousiasme over een project over te dragen aan anderen. Wat de slagingskans van de implementatie van de verandering aanzienlijk vergroot.

“Betrokken en enthousiaste projectleden laten projectteams floreren.”

Persoonlijk leiderschap is key

Ik geloof krachtig in persoonlijk leiderschap. Ik zie mezelf niet als aanvoerder van de organisatie, maar als iemand die het beste uit de medewerker wil halen. Welke waarden (en beperkingen) heeft iemand en waaruit haalt die persoon energie? Als medewerkers binnen een projectteam voldoende autonomie en erkenning krijgen, dienen zij met elkaar op de meest succesvolle manier de organisatiedoelen.

“Ruth is een gedreven en bekwame projectleider die vanuit de zorginhoud met haar hands-on aanpak op een prettige wijze naast de collega’s stond en inspirerend heeft bijgedragen aan de succesvolle implementatie van het ECD (ONS en Ysis) op alle Aafje locaties.”

Frits van der Velden
Directeur Bedrijfsvoering, ­Aafje

hulp nodig?

Bij de implementatie van een zorgprogramma of een nieuwe werkwijze? Op zoek naar een projectmanager om samen de gestelde doelen te behalen?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!